Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Cercul profesorilor de istorie din gimnaziu – întâlnire la „Iosif Keber”

de | dec. 8, 2022 | Prim-Plan

Miercuri, 17 decembrie 2022, Casa Memorială „Iosif Keber” a fost gazda Cercului profesorilor de istorie din gimnaziu, zona Târgu-Jiu – Peștișani – Tismana, coordonator de cerc fiind domnul profesor Balcanu Sorin.

Invitați au fost doamna profesor Angelica Necșulea, inspector de specialitate, domnul profesor Gabriel Sarcină de la Liceul Tehnologic Peștișani, domnul profesor Claudiu Mărăcine de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și doamna profesor Dorina Nichifor de la Societatea de Științe Istorice.

Doamna Simona Pătrașcu, bibliotecară, a oferit informații despre creația și viața pictorului Iosif Keber și despre casa în care a locuit – devenită Secția de artă a Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj. În cadrul aceluiași eveniment, scriitorul documentarist Gabriel Sarcină a prezentat cel de-al III-lea volum „Mărturi despre județul Gorj în Primul Război Mondial: Documente (1916-1919)”, iar domnul profesor Claudiu Mărăcine a avut o expunere deosebită despre Ionel C. Brătianu în Gorj.

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut