Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

CODE Kids FEST 2020 Sud Vest

de | oct. 22, 2020 | Agenda culturală

 

 

 

 

 

 

 

O ZI DE NEUITAT DIN CARE AM CÂȘTIGAT TOȚI!

 

 

 

 

 

 

 

Nu am fi crezut că un târg online îți poate provoca aceeași emoție ca unul clasic. Dar nici nu se putea să fie altfel la CODE Kids FEST 2020 Sud Vest pentru că am avut de toate:

  • 5 cluburi de coderi din 3 județe: KIDS FOR FUTURE, Vladimir, județul Gorj, coordonat de bibliotecara Anișoara Bocai, ABC INFO CODE KIDS, Țânțăreni, județul Gorj, coordonat de bibliotecara Iuliana Ionescu, FIRST LINE PETRILA, Petrila, județul Hunedoara, coordonat de bibliotecara Oana Bălănescu, COOL CODING BRAD, Brad, județul Hunedoara, coordonat de ei înșiși, leader Darius Chifor, CODE BAGS SACU, Sacu, județul Caraș Severin, coordonat de colegul bibliotecar Viorel Spaiuc
  • 8 proiecte ale coderilor înscrise la târg: “Display LCD” și “Motor pas cu pas” ale clubului Kids for Future Vladimir, “Ce știm despre Arduino?” al clubului ABC INFO CODE Kids Țânțăreni, “Cărbunele și diamantul” și “Alarma Arduino” ale clubului First Line din Petrila, “Joc de reacție” al clubului Cool Coding de la Brad, “Realizare website în wordpress” și “Code Bags Quiz” ale clubului Code Bags Sacu
  • 3 echipe de robotică partenere: Clubul de robotică TEA BORGS de la COLEGIUL NAȚIONAL TUDOR VLADIMIRESCU din Târgu Jiu, Clubul de robotică WAFY de la COLEGIUL TEHNIC CONSTANTIN BRÂNCUȘI Petrila, Clubul de robotică ALPHABIT de la COLEGIUL NAȚIONAL MIHAI EMINESCU din Petroșani,
  • un Atelier foarte interesant, “Java – concepte de programare pentru începători” susținut voluntar de Ionuț Istrate, Java Software Engeneer la Edenred Digital Centre
  • sponsori generoși: UMUR din Târgu Jiu care face artă pe textile și nu numai, iar, după cu se vede, sunt și generoși “fără măsură” și SOFTLEAD din București, companie IT românească ce realizează soluții de software pliate pe nevoile beneficiarilor din domenii diverse – economic, social, cultural.

Acestea fiind ingredientele necesare pentru un eveniment de succes, nu am știut când a trecut timpul.

Juriul, alcătuit din oameni minunați: Alexandra Roată, Managing Partner la Softlead, Oana Țintar, expert educațional în proiect, din partea Simplon România și Remus Mihai Rîjniță, analist programator la Casa Corpului Didactic din Reșița, după ce a dat cel mai constructiv feedback din câte ne-a fost dat să vedem, a deliberat, iar copiii și-au primit răsplata:

 

– Locul I: Clubul First Line Petrila pentru poiectul „Alarma Arduino”. Premiul lor este calificarea la Târgul Național CODE Kids FEST 2020, un kit de robotică oferit de organizatori, experiența din atelierul sponsorului Umur din Târgu Jiu, unde vor afla că tehnologia poate face și artă.

– Locul II: Clubul Cool Coding Brad pentru proiectul „Joc de reacție”. Premiul lor constă într-un kit de robotică oferit de organizatori și o plăcuță Raspbery PI oferită de sponsorul Softlead.

– Locul III: Clubul Kids for Future Vladimir pentru proiectul „Display LCD”. Premiul lor este un kit de robotică ce îi va ajuta să dezvolte proiecte viitoare.

– Locul IV, la egalitate de puncte, a fost atribuit Clubului ABC INFO CODE Kids Țânțăreni cu proiectul “Ce știm despre Arduino”, pentru care vor primi un pachet de cărți tematice din parte Bibliotecii Județene “Christian Tell” Gorj și Clubului Code Bags Sacu cu proiectul “Realizare website în wordpress ” pentru care vor primi din partea sponsorului Softlead o temă wordpress, utilă în dezvoltarea viitoare a site-ului clubului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V-am povestit despre cei care au fost pe scenă, însă, nu trebuie să uităm că în spatele scenei, totdeauna, stau oameni extraordinari, fără de care spectacolul nu ar mai fi la fel de bun. Mulțumim Dianei Lăcătușu, coordonatorul proiectului CODE Kids în Gorj și coordonatorul acestui târg regional, lui Lucian Dobroiu, informatician cu suflet de bibliotecar și nu în ultimul rând colegilor din echipa Fundației Progress: Claudia Șerbănuță, specialist coordonare biblioteci, Ovidiu Ana, director de programe și managerul proiectului CODE Kids și lui Robert Pelin, asistent manager al proiectului.

Elena-Mariana Angheluță

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut