Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Concursul Județean de Creație CITITUL DĂUNEAZĂ GRAV INCULTURII

de | mai 9, 2018 | Gorjul cultural

CONCURSUL JUDEŢEAN DE CREAŢIE

CITITUL DĂUNEAZĂ GRAV INCULTURII

REGULAMENT DE PARTICIPARE

Etapele proiectului:

 1. Întrunirea echipei de proiect – februarie  2018
 2. Trimiterea lucrărilor – termen-limită 15 mai 2018
 3. Întrunirea comisiei de jurizare pentru stabilirea ierarhiei la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”,Tg-Jiu (15  mai – 20 mai 2018)
 4. Festivitatea de premiere va fi organizată pe data  21.05.2018.

       Concursul Județean de  Creație  CITITUL DĂUNEAZĂ GRAV INCULTURII va cuprinde următoarele secţiuni:

 1. Secţiunea Poezie;
 2. Secțiunea Proză;
 3. Secțiunea Dramaturgie
 4. Secţiunea Eseu liber (Tema acestei subsecțiuni este “Cărțile care ne-au  făcut oameni” ).

        Participanţii vor trimite lucrările, fişa de participare într-un singur fişier ataşat, pe adresa electronică a concursului, citituldauneaza@gmail.com,  până la data de 15 mai 2018, respectiv prin poştă. Un concurent poate participa la una sau mai multe secţiuni, în condiţiile respectării regulamentului.

PRECIZĂRI SPECIFICE SECŢIUNILOR

I.    SECŢIUNEA  POEZIE; SECȚIUNEA PROZĂ; SECŢIUNEA  DRAMATURGIE; SECȚIUNEA ESEU LIBER)

1. Tema generală a secţiunilor este următoarea: Dans cu o carte

Pot participa elevii claselor  IX-XII. Textele trimise nu trebuie să mai fi fost participante la vreun concurs, premiate la vreo manifestare sau publicate (inclusiv pe internet).

 1. Redactarea lucrărilor/ a creațiilor  pentru concurs se va face conform următoarelor cerinţe:

       Lucrările vor avea între 1-4 pagini, format A4, Font Times New Roman, dimensiune         font – 12, spaţiere la un rând şi jumătate, cu margini egale de 20 mm jos şi dreapta şi 25 mm în partea stângă;

      Titlul lucrării va fi scris cu majuscule, centrat, la două rânduri faţă de marginea de sus, Font Times New Roman, dimensiune font 14. La două rânduri de titlu se scrie autorul şi instituţia de provenienţă. La două rânduri de autor se începe scrierea textului cu Font Times New Roman, dimensiune font 12 .

 ATENŢIE! În materialele trimise trebuie menţionate: titlul lucrării, numele şi prenumele elevilor participanţi, clasa, numele şi prenumele profesorilor coordonatori, şcoala de provenienţă.

 1.  Pentru secţiunea Poezie se va trimite un text într-un singur fişier Word. Adresa pe care vor fi expediate lucrările este următoarea: citituldauneaza@gmail.com. Participanții la concurs vor scrie un poem,  titlul acestuia fiind  Cartea.
 2. Pentru secțiunea Proză se va trimite un text într-un singur fişier Word. Adresa pe care se vor expedia lucrările este următoarea: citituldauneaza@gmail.com. Lucrarea va fi rezultatul scrierii creative pornind de la următorul pasaj:

      ,,Băieţaşii încă necopţi la minte, nişte larve umane, consumă orice fel de hrană, o sug, o mestecă, înghit toate impresiile una după alta, pe urmă se transformă în crisalide şi înăuntrul pupei totul se cristalizează într-o ordine dată, totul se clădeşte aşa cum trebuie – sunt prelucrate reflexele, se formează deprinderile, sunt asimilate primele reprezentări despre lume… Dar câte crisalide mor fără să ajungă la ultima fază, fără să spargă coconul, nelăsând să iasă fluturele din el! Cât de multe fiinţe rămân însă larve până la moarte, fără să înţeleagă că n-o să ajungă niciodată la maturitate”. (Ludmila Ulițkaia, Imago)

5. Pentru secțiunea Dramaturgie, autorii vor trimite o lucrare originală de cinci-zece pagini, pe tema dată.      

6.   Pentru secţiunea Eseu liber se va trimite un text într-un singur fişier Word. Adresa pe  care se vor expedia lucrările este următoarea: citituldauneaza@gmail.com. Autorii vor trimite o lucrare originală de maximum patru pagini, cuprinzând un eseu liber pe tema dată.

Lucrările pot fi trimise prin poştă la adresa: Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, Strada Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 3, Tg-Jiu, Gorj,  Se vor trimite maximum trei lucrări.

3. JURIZAREA LUCRĂRILOR ŞI PREMIEREA

a.   În perioada 15 mai – 20 mai 2018, juriul concursului, alcătuit din cadre didactice de specialitate din învățământul preuniversitar, va selecta creaţiile care vor fi premiate. De asemenea, cele mai valoroase lucrări vor fi publicate într-un volum special dedicat manifestării. Premierea va avea loc  pe 21. 05. 2018.

                        Se vor acorda trei premii (I, II şi III) şi o menţiune, pentru fiecare secţiune.

•     Diplome de participare se vor acorda pentru toţi elevii şi cadrele didactice îndrumătoare.

     Concurenţii care vor fi premiaţi vor fi anunţaţi pe e-mail, pentru a participa la festivitatea de premiere.

NU SE PERCEPE TAXĂ DE   PARTICIPARE.

PREMIUL II – 400 LEI (pentru fiecare categorie în parte)PREMIUL I – 500 LEI (pentru fiecare categorie în parte)

PREMIUL III – 250 LEI (pentru fiecare categorie în parte)

MENȚIUNE – 100 LEI (pentru fiecare categorie în parte)

FOND TOTAL DE PREMIERE: 5.000 LEI

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut