Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

DIN CUFĂRUL BIBLIOTECII: ANNIVERSARIUM – WILLIAM SHAKESPEARE – 460

de | apr. 23, 2024 | Cufărul bibliotecii

…  (n. aprilie 1564, Stratford-upon-Avon, Regatul Angliei – d. 23 aprilie/3 mai 1616, Stratford-upon-Avon, Regatul Angliei) a fost un dramaturg și poet englez. Supranumit „Poetul din Avon” (în engleză “Bard of Avon”) sau „Lebăda de pe Avon” (“The Swan of Avon”) a fost considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză. Din vasta sa operă – parte realizată în colaborare – s-au păstrat aproape 38 de piese de teatru, 154 de sonete, 2 lungi poeme narative, precum și alte multe poezii traduse în aproape fiecare limbă.

William Shakespeare a fost un dramaturg și poet englez, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză. Acesta s-a născut și a crescut în orasul Stratford-upon-Avon din Anglia. Nu este știută data de naștere adevărată dar e atribuită zilei de 23 aprilie, Ziua Sfântului George, fiind botezat la 26 aprilie 1564. La vârsta de 18 ani, s-a căsătorit cu Anne Hathaway, cu care a avut trei copii: gemenii Hamnet și Judith și Susanna.

Din vasta sa operă – parte realizată în colaborare – s-au păstrat aproape 38 de piese de teatru, 154 de sonete, 2 lungi poeme narative, precum și alte multe poezii traduse în aproape fiecare limbă.

——————————-

Biblioteca Județeană ”Christian Tell” vă așteaptă să pătrundeți în lumea creației lui Shakespeare punându-vă la dispoziție – la împrumut sau la sala de lectură – peste 300 de volume în limba română, engleză, germană ori franceză!!

historia.ro/sectiune/portret/despre-william-shakespeare-pe-scurt-572205.html

https://ro.wikipedia.org/wiki/William_Shakespeare

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut