Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

DIN CUFĂRUL BIBLIOTECII: „Există puține lucruri la fel de aparent neatinse de lumea reală ca un copil adormit.” JOHN IRVING – 80

de | mart. 2, 2022 | Cufărul bibliotecii

RADU GYR (pseudonimul literar al lui Radu Demetrescu; n. 2 martie 1905, Câmpulung, Argeș, România – d. 29 aprilie 1975, București, România) a fost un poet, dramaturg, eseist, ziarist român. O perioadă a fost asistent universitar la catedra de estetică a profesorului Mihail Dragomirescu apoi, conferențiar la Facultatea de Litere și Filosofie din București.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PETRE GHELMEZ (n. 2 martie 1932, Gogoșari, județul Vlașca, azi județul Giurgiu – d. 9 martie 2001) a fost un poet, scriitor pentru copii, publicist și editor.

90 de ani de la naștere

 

 

 

 

JOHN IRVING (n. 2 martie 1942, Exeter⁠(d), New Hampshire, SUA) antrenor de lupte, profesor universitar, actor, prozator și scenarist.
Încurajat de întâlnirea pe care și azi o socotește providențială cu John Yount, un tânăr romancier din sudul Americii, își alege teme atractive, unele surprinzătoare, și debutează cu Setting Free the Bears, un roman despre tentativa unor iubitori de animale de a elibera urșii de la Grădina zoologică din Viena.
Cu un box-office mai bun cu fiecare titlu, publică o serie de cărți care fie cunosc transpuneri cinematografice de calitate (The World According to Garp, The Cider House Rules), fie rămân borne epice ale unui palmares elogiat de revistele literare (The Water-Method Man, The 159-Pound Marriage, A Prayer for Owen Meany, A Son of the Circus, A Widow for One Year).
Cărțile lui Irving demontează tabuuri dragi societății americane, propun personaje greu de uitat și radiografiază o viață la care mulți râvnesc fără să-i cunoască dedesubturile.

 

„Viaţa mea este o listă cu cărţi citite.”

„Unde-i deschis televizorul există cineva care nu citeşte.”

„Daca ești suficient de norocos ca să îți găsești acel drum în viață pe care îl iubești, trebuie să ai și curajul de a-l trăi.”

„Există puține lucruri la fel de aparent neatinse de lumea reală ca un copil adormit.”

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut