Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

DIN CUFĂRUL BIBLIOTECII: ”Soarta multor oameni a atârnat de faptul că în casa părinţilor lor a fost sau nu o bibliotecă.” Edmondo De Amicis

de | mart. 11, 2021 | Cufărul bibliotecii

TORQUATO TASSO (n. 11 martie 1544, Sorrento, Regatul Neapolelui – d. 25 aprilie 1595, Roma, Statele Papale), poet italian, unul din cei mai însemnați reprezentanți ai Renașterii italiene. Cea mai cunoscută operă a sa este epopea în versuri “La Gerusalemme liberata” (“Ierusalimul eliberat”, 1581).

”Cu zboruri prea înalte, neaşteptate sunt hăurile-ades învecinate.” Torquato Tasso în Aminta
”Nu-i deloc o treabă uşoară de a te cunoaşte pe tine însuţi.”
”Prietenul e cu totul altceva decât linguşitorul. Prietenul participă afectiv alături de tine la neplăceri şi nenorociri, te ajută când eşti nedreptăţit, pe câtă vreme linguşitorul fuge când vede că lucrurile nu stau bine şi se reîntoarce odată cu norocul tău.”
”Umbra nu ascunde frumuseţea.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HARALD HØFFDING (n. 11 martie 1843, Copenhaga – d. 2 iulie 1931, Copenhaga), filosof danez.
Născut la Copenhaga, a activat mai întâi ca învățător, iar mai târziu, 1883, a ajuns profesor la Universitatea din Copenhaga. A fost puternic influențat de existențialismul lui Søren Kierkegaard în prima sa etapă de dezvoltare, mai apoi însă a adoptat pozitivismul, astfel în opera sa a combinat abordarea spiritului (cu metoda psihologică) și pratica școlii critice. Principala sa operă, „Den nyere Filosofis Historie” (română, Noua istorie a filozofiei)(1894), a fost mai întâi tradusă în germană și publicată în 1895, iar mai apoi (din germană) tradusă și în engleză de B.E. Meyer cu titlul „Istoria filosofiei moderne” (2 vol., 1900).

”În tragedie, umorul are una dintre limitele sale.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDMONDO DE AMICIS (21 octombrie 1846, Oneglia, Italia – 11 martie 1908, Bordighera, Italia), scriitor, jurnalist și pedagog italian. Literatura sa are o tematică socială și educativă, roman, memorialistică. Cea mai cunoscută operă a sa este Cuore, cunoscut roman pentru copii care cultivă patriotismul şi valorile etice.

”Casa fără cărţi e o casă fără demnitate.”

”Educaţia unui popor se judecă după ţinuta de pe stradă. Văzând grosolănia pe stradă, eşti sigur că o vei găsi şi în casă.”

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut