Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

DIN CUFĂRUL BIBLIOTECII: STEFAN ZWEIG – 140 ”Adevărata valoare a unui om iese la iveală abia atunci când acesta se poate manifesta sincer şi liber.”

de | feb. 23, 2021 | Cufărul bibliotecii

JOHN KEATS (n. 31 octombrie 1795, Londra, Regatul Unit – d. 23 februarie 1821, Roma, Statele Papale) a fost un poet englez, unul din cei mai importanți reprezentanți ai romantismului englez, alături de Lord Byron și Percy Bysshe Shelley. Neapreciat de majoritatea contemporanilor și aproape necunoscut în timpul vieții, Keats a fost recunoscut la o jumătate de secol după moarte ca unul dintre cei mai mari poeți ai Angliei, ca un remarcabil maestru al liricii, ca un poet-pictor care a reprodus lumea în forme plastice. Byron și Shelley, care îi prețuiau talentul, au manifestat un mare interes pentru poezia lui. Shelley, care întreținea corespondență cu el, a evocat memoria poetului confrate în elegia Adonais. El l-a descris ca fiind poetul “cel mai tânăr, cel mai drag”, crescut “ca floarea palidă de-o fată îndrăgită, ce-n loc de rouă cu lacrămi e hrănită”.

”Poezia pământului nu va muri niciodată.”

”Dacă poezia nu răsare la fel de firesc ca o frunză pe un copac, e mai bine să nu se nască deloc.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAUL CLAUDEL (n. 6 august 1868, Villeneuve-sur-Fère-en-Tardenois, Aisne — d. 23 februarie 1955, Paris) a fost un poet, dramaturg și eseist francez. Membru al Academiei Franceze, din 1946.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Nimic nu înspăimântă mai mult pe oameni decât lucrurile pe care nu le înteleg.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STEFAN ZWEIG (n. 28 noiembrie 1881, Viena, Austro-Ungaria – d. 22 februarie 1942, Petrópolis, Brazilia) a fost un scriitor, jurnalist și biograf austriac. În prezent este – alături de Hermann Hesse – unul dintre cei mai citiți autori de limbă germană. Stefan Zweig și-a petrecut ultimii ani de viață în exil, fiind un opozant fățiș al dictaturii naziste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Păreri au mulţi, convingeri puţini. Părerile ne vin rapid, din ziare, din dorinţe, din bârfeli. Convingerile ne vin din experienţele trăite, din ce am acumulat moral în noi. Părerile sunt generale, convingerile sunt personale.”

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut