Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

DIN CUFĂRUL BIBLIOTECII: ”Un roman este o oglindă purtată pe un drum principal.” STENDHAL

de | mart. 23, 2021 | Cufărul bibliotecii

JOHANN WOLFGANG GOETHE, înnobilat în anul 1782 (n. 28 august 1749, Frankfurt am Main – d. 22 martie 1832, Weimar) a fost un poet german, ilustru gânditor și om de știință, una dintre cele mai de seamă personalități ale culturii universale.
„Trăiește fiecare zi ca și când viața abia atunci începe.”
”Comportamentul este oglinda în care toți își arată adevărata imagine.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STENDHAL, pe numele său adevărat Henri-Marie Beyle (n. 23 ianuarie 1783, Grenoble, Franța – d. 23 martie 1842, Paris, Franța), a fost un scriitor francez renumit pentru finețea analizei sentimentelor personajelor sale și pentru lipsa intenționată de sensibilitate a stilului său. Se crede că Stendhal și-a ales pseudonimul literar ca un omagiu adus lui Johann Joachim Winckelmann, fondatorul arheologiei moderne, născut în localitatea Stendal, Saxonia-Anhalt (Germania). Stendhal a participat la războaiele care au urmat Revoluției franceze și din perioada Primului Imperiu Napoleonian ca ofițer de dragoni și ca intendent militar.
”Doreşte mult, speră puţin, nu cere nimic!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MIHAIL DRAGOMIRESCU (n. 22 martie 1868, Plătărești, Călărași – d. 25 noiembrie 1942, București) a fost un estetician, teoretician și critic literar român. În 1895 este numit conferențiar de estetică la Universitatea din București, iar în 1906 profesor titular la catedra de literatură română a Facultății de Litere și Filosofie din București. Organizează Seminarul de Literatură, transformat în Institutul de Literatură.

”Istoria lărgeşte şi întăreşte conştiinţa unui popor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROGER MARTIN DU GARD (n. 23 martie 1881, Neuilly-sur-Seine, Franța – d. 22 august 1958, Château du Tertre, Franța) a fost un scriitor francez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1937.

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut