Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

„Gestionarea emoțiilor – Reconectarea cu sinele interior”

de | mart. 26, 2024 | Evenimentele bibliotecii, Fără categorie

Vineri, 22 martie 2024, la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a avut loc activitatea: „Gestionarea emoțiilor – Reconectarea cu sinele interior” în rândul elevilor clasei a VII-a F, de la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” Târgu Jiu, însoțiți de doamna profesoară Penescu Nicoleta.

Doamna manager Maria Luiza Sandu s-a întâlnit și de această dată cu elevii, le-a mulțumit că au ales să petreacă o parte din timpul lor, într-un mod plăcut și educativ la bibliotecă, i-a încurajat să vină în continuare la evenimentele și programele cultural-educative desfășurate la bibliotecă și să împrumute cărțile preferate din spațiile acesteia.

Prezentările doamnelor consilier școlar: Medar Irina și Popescu Ionela, din cadrul CJRAE Gorj, au conținut informații despre cunoașterea emoțiilor, care sunt emoțiile de bază, care este scopul acestora și explicarea fiecărei emoții în parte (fericirea, tristețea, teama, furia, surprinderea și dezgustul). De asemenea, s-a explicat impactul emoțiilor asupra corpului omenesc și care sunt modalitățile de gestionare a emoțiilor. Elevii au fost sfătuiți să-și identifice gândurile care însoțesc emoția respectivă, să identifice ce anume stă la rădăcina emoției, practic care este cauza emoției, să-și accepte emoția respectivă și să se ancoreze în prezent, acționând cât mai adecvat.

Filmulețul educativ pus la dispoziția elevilor, cu imagini din natură și având un fundal muzical liniștitor, a atras atenția elevilor, aceștia fiind întrebați la final ce emoții au simțit atunci când au văzut imaginile din video. Ei au fost foarte receptivi și participat la discuții.

S-a pus accentul pe capacitatea de a comunica eficient, alături de gestionarea eficientă a emoțiilor, ambele jucând un rol crucial în dezvoltarea relațiilor interpersonale sănătoase. De asemenea, s-a accentuat și importanța gestionării conflictelor, dar și rolul  îndrumării părinților și importanța aspectului de a fi prezenți cât mai mult timp în viața copiilor.

Elevii au fost încurajați să se conecteze cu sinele lor interior, să auto-conștientizeze ceea ce se întâmplă cu ei și să se adapteze în funcție de emoțiile și sentimentele pe care aceștia le experimentează în viața de zi cu zi. Doamnele consilier școlar au subliniat faptul că pentru o comunicare eficientă este necesar să ne păstrăm binele interior, să nu ne lăsăm copleșiți de emoții și să adoptăm o atitudine pozitivă.

A urmat la final un exercițiu practic care a vizat gestionarea emoțiilor, elevii primind o broșură cu activități de realizat.

Activitatea desfășurată face parte din proiectul județean educațional: ”Cartea, specialistul și cunoașterea”, ajuns la ediția a IV-a, proiect inițiat de CJRAE Gorj în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, coordonat de doamnele: Ofelia Claudia Tulpan – profesor consilier școlar, Irina Țucă- profesor consilier școlar,  Mădălina Istratie – documentarist  în cadrul CJRAE Gorj și doamnele bibliotecare: Roxana Ungureanu și Anca Ștefan.

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut