Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

HERMENEUTICA SIMBOLULUI SACRU PRIN ARTA PLASTICĂ

de | apr. 13, 2023 | Gorjul cultural

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 18.00, a avut loc vernisajul Expoziției Regionale de Arte Vizuale „SACRUL ÎN ARTĂ”,organizată de Filiala Târgu Jiu a UAP din România în colaborare cu UAP din România Filiala Craiova și UAP din România Filiala Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” și Universitatea din Craiova, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Domeniul Arte Vizuale. Expoziția celor trei filiale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România este dedicată Sărbătorilor Pascale, fiind o mostră de frumos artistic dedicat momentelor spirituale pe care urmează să le trăim, a specificat în cuvântul de deschidere Vasile Fuiorea. Expoziția, al cărei curator a fost Florin Gheorghiu, cuprinde lucrări semnate de 30 de artiști plastici.

 

 

 

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în perioada 11 aprilie – 12 mai 2023 găzduiește o colecție personală de lucrări de gravură, cu titlul „Entracte” sub semnătura artistului OIDIU FELIPOV, Conf. univ. dr. Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”.

«ENTRACTE» este un discurs plastic și în egală măsură un (re)curs vizual menit să reliefeze nu doar mijloacele de expresie și cele de ordin meșteșugăresc, ci să intensifice gradual exploatarea unui tip de imagistică ce înglobează aprofundarea concepției artistice, structura compozițională și nu în ultimă instanță, problematica de natură morfologică și funcția sintaxică a imaginii. Artistul s-a angajat pe următorii ani să prezinte treptat toate stadiile cercetări vizuale, recurgând învederat la registrul tradițional într-o joncțiune cu elementele moderniste”. (Răzvan Caratănse)

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut