Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

JURNAL FOTO CU „FRACTALI”

de | mart. 16, 2023 | Gorjul cultural

Raportul invocat dintre literatură şi concepţia fractalilor ia o formă specifică a căii de cunoaştere, reprezentând modul sintetic al pluralităţii semnificante numite existenţă. Fractalitatea literarului surprinde complexitatea ontos-ului şi a cosmos-ului sub diversele înfăţişări existenţiale, convergente spre punctul de vedere al orientării originare a privirii contemplative. Infiniţia temporală de natură fractală nu mai intră sub incidenţa determinării, dezvoltându-se ca spaţiu predilect al fracturii. (…) relaţia dintre literatură şi teoria fractalilor este de natură problematizantă, deoarece pune sub semnul întrebării viabilitatea unor invariante critice deja emise asupra domeniului literar, devenite între timp adevărate prejudecăţi critice.  (Nicoleta IFRIM – Hermeneutica fractalilor şi textul literar, https://limbaromana.md/index.php)

15 martie 2023 – lansarea ANTOLOGIEI ”FRACTALI” – volum colectiv al Cenaclului „Columna”, în care se regăsesc texte de proză, poezie eseu și critică literară.

”De ce o carte, sau mai bine zis, de ce încă o carte? Pentru că suntem un grup care mai crede în puterea culturii și-n special a literaturii. Pentru că numai o carte poate să ne reprezinte și să demonstreze că există poezie și poveste. Noi suntem cei care le creăm și, în același timp, cei care îi cheamă alături pe cei ce vor să fie, la rândul lor, creatori de poezie și poveste.”

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut