Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Din cufărul Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj 4

de | nov. 3, 2015 | Memoria locală

  L’ EXPOSITION DE PARIS
 
 
SOUVENIR DE L’INDEPENDANCE ROUMAINE

Carte – cadou pentru reprezentanții României la Expoziția de la Paris 1889. 

Expoziția Universală de la Paris din 1889 a fost cea de-a optsprezecea expoziție universală organizată. S-a ținut de la 6 mai la 31  octombrie. Tema sa a fost Revoluția Franceză, la centenarul acestui eveniment, atunci ridicându-se și Turnul Eiffel.

România a fost  prezentă cu o Comisie condusă de George Bibescu. În cadrul Pavilioanelor  românești au fos expuse arte frumoase, produse industriale și  produse agricole.  

 Aflăm din presa vremii că cele două Pavilioane, realizate după planurile arhitectului Ion Mincu, ajutat de Paul Gottereau si de Le Coeur,  erau constituite din elemente de arhitectură rustică românească.

Restaurantul (pentru prima data cu mititei si lautari, care se bucura de un  enorm succes), asemănător unei cabane, cu turnuri şi ziduri proprii, cu streaşină, prispă, lambriuri şi grinzi de lemn detaşate de corpul  propriu şi Pavilionul degustării vinului construit din trunchiuri de lemn de brad suprapuse, cu acoperiş de paie şi semăna – într-o oarecare  măsură – cu o casă ţărănească românească.

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut