Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Înființată la 1 noiembrie 1950, Biblioteca Centrală Regională Vâlcea, așa cum era denumirea instituției la care primul bibliotecar-şef al instituţiei a fost Eugen Ciorăscu, împlinește în acest an 65 de ani de existență. În data de 8 Noiembrie 1991, Biblioteca Județeană Rm. Vâlcea poartă numele patronului spiritual al oraşului Râmnicu Vâlcea – Antim Ivireanul, următorul eveniment însemnat, în destinul bilbiotecii constituindu-l inaugurarea la 21 iunie 2004 a unui sediu nou, după un periplu de peste o jumătate de secol al instituţiei prin alte clădiri din municipiu.

Așadar, Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea își numără în spirala temporală – toamnele, iar în acest noiembrie din 2015 aniversarea se află sub semnul celei de-a 65-a. Evenimentul s-a desfășurat, vineri, 30 octombrie, în frumosul sediu din strada Carol I, loc unde gazdele și-au primit prietenii de la Biblioteci similare din județele limitrofe, de la Biblioteca Națională și bineînțeles pe oamenii de suflet care au contribuit la ajungerea în acest stadiu de modernizare și dezvoltare a importantei instituții de cultură vâlcene, manageriată de conf. univ. dr. Remus Grigorescu.

 

Tuturor colegilor bibliotecari din Vâlcea, slujitori ai nobilului imperiu al cărților le urăm La mulți ani! și La cât mai multe împliniri!

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut