Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Lansare de carte la MANSARTA: Proza pe care o trăim în noi și în afara noastră!

de | apr. 11, 2022 | Prim-Plan

 

Vineri, 8 aprilie 2022, tocmai de împlinirea a 111 ani de la nașterea lui Emil Cioran un agnostic privind viața ca expresie a exilului metafizic al omului, s-a produs o dubla lansare de carte, la Biblioteca județeană ”Christian Tell” Gorj. Editura „Ecou Transilvan” – Nadia Farcaș și scriitorul Ionel Bota ne-au propus și îndemnat spre citire două volume – Isus, semnată de Eugen Cojocaru și Tatuaje pe cord deschis – autoare Corina Vlădoiu. Având aceeași recomandare de lecturare a acestor cărți cu subiecte oarecum diferite, dar întâlnindu-se în sfera sacrificiului întru lămurirea condiției umane între încredințare și iubire. Pentru prima carte drumul se apropie de înțelegere, iar pentru a doua calea își caută ieșirea din labirintul sentimental:

Eugen Cojocaru, ISUS: „Şi vă mai destăinui că tot ce suntem noi, cu faptele şi gândurile noastre, se impregnează şi-ntipăresc nu numai în sufletele noastre pentru totdeauna, ci şi în toate fiinţele şi obiectele cu  care omul intră în contact. Toate şi totul are memorie încărcându-se de la aura noastră, ce ne poartă toată fiinţa cu energiile negative şi pozitive.”

Corina Vlădoiu, Tatuaje pe cord deschis:    … percepția mea despre dragoste care ”este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuiește, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată.” (1 Corinteni 13:4-8a)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut