Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

„Lectura, update la un nou stil de viață”

de | feb. 27, 2024 | Prim-Plan

Luni, 26 februarie 2024, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a desfășurat în rândul elevilor clasei a V-a A, coordonați de doamna profesoară Anamaria Neli Morie și de doamna bibliotecar Georgiana Stângă, de la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Târgu Jiu, activitatea „Lectura, update la un nou stil de viață”.

         Pledoaria pentru carte oferită de doamnele bibliotecare Roxana Ungureanu și Anca Ștefan a reliefat rolul lecturii în ceea ce privește dezvoltarea personală a elevilor, pornind de la o călătorie exterioară spre una interioară, până la integrarea în viața lor a cunoștințelor dobândite în urma lecturării.

         Elevii au fost îndrumați să privească lectura ca pe un exercițiu al cunoașterii și al înțelegerii profunde, să descopere lumea în care trăiesc și modalitatea prin care să facă față provocărilor vieții, prin descifrarea sensurilor și semnificațiilor cuvintelor din textele citite.

         Lectura joacă un rol important în dezvoltarea tinerilor și este esențial ca aceasta să fie percepută ca un instrument excelent de învățare prin intermediul căruia ne putem îmbogăți cunoștințele din toate domeniile de activitate devenind astfel, cea mai bună versiune a noastră.

         La final, elevii le-au încântat pe doamnele bibliotecare prezentându-le jurnalele personale de lectură ca dovadă a faptului că iubesc lectura și împrumută adesea cărți de la bibliotecă.

         Activitatea desfășurată la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Târgu Jiu face parte din proiectul educațional județean „Pledoarie pentru carte și lectură într-o lume digitalizată” coordonat de doamnele Roxana Ungureanu și Anca Ștefan din partea Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, în colaborare cu domnul director Ișfan Ion și doamna Alina Firan, coordonator bibliotecari școlari, din partea Casei Corpului Didactic Gorj.

 

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut