Meniul Principal
Ultimele Articole
Logare Platformă
Statistici Website
Vizitatori: 11748
PALMARESUL CONCURSULUI DE ESEURI FILOSOFICE ”DESTINE CULTURALE EUROPENE”, 2020
BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ”CHRISTIAN TELL” GORJ
Palmares
CONCURSUL DE ESEURI FILOSOFICE ”DESTINE CULTURALE EUROPENE” 2020
____________________________________________________________
PREMIUL I – ANTONIA-MĂLINA-ECATERINA LATU, CNGC MOTRU
PREMIUL II – ȘTEFANIA BLIDEA, CNTV TG- JIU
DENISA-ELENA CODIȚĂ, CNGC MOTRU
PREMIUL III – EMIL-GABRIEL BONCEA, LICEUL TEORETIC NOVACI
MIHAI SĂVOIU, CNTV TG JIU
MENȚIUNI – MIHAI-RĂZVAN LUNGU, COLEGIUL GHEORGE TĂTĂRESCU ROVINARI
ALEXANDRU EDUARD IANĂȘI, CNGC MOTRU
MARIA-FLORINA-GEORGIANA TOMESCU, LICEUL TEORETIC NOVACI
ALEXANDRU TRIFU-URZICĂ, CNTV TG JIU
PREMIU SPECIAL – CREȚU-CARAGEL SÂNZIANA, LICEUL TEORETIC NOVACI
Premiile se vor înmâna în data de 27 octombrie a.c., la Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, cu respectarea normelor de protecție, distanțare și dezinfectare și număr redus de participanți – prevăzute de lege. Evenimentul, care are mereu în atenție ”Destinele culturale europene”, se constituie și ca o recunoaștere permanentă a extraordinarului moment al inaugurării, la 27 octombrie 1938, a ”COLOANEI FĂRĂ SFÂRȘIT”, sculptură – parte a Ansamblului Sculptural Monumental din Târgu Jiu în care se mai află ”POARTA SĂRUTULUI” și ”MASA TĂCERII”, concepute și executate de CONSTANTIN BRÂNCUȘI.
În definiția lui George Uscătescu (patronul spiritual al concursului ”Destine culturale europene), opera brâncușiană reprezintă ” o sinteză între o realitate ancestrală purificată infinit de timp și de efortul creației fecunde a generațiilor și o raționalitate ridicată până la ultimul grad de incandescență”. (Sorana Georgescu Gorjan, Memoria Coloanei infinite)
„Un artist reprezentativ al geniului românesc în cea mai precisă semnificaţie a cuvântului. El aparţine culturii noastre, tocmai prin faptul că, într-un moment de nesiguranţă, de dibuiri, de «entropie» a creativităţii culturale în lume, oferă în domeniul plastic o «formulă» creatoare de caracter universal. Una dintre acele formule miraculoase care fac astăzi posibilă o cultură planetară, o artă planetară. Adică un fel de artă, un fel de cultură, deschise unui dialog plenar cu toate culturile, prin toate timpurile“, arăta George Uscătescu despre opera lui Brâncuşi.
Email: bibliotell@yahoo.com
Evenimentele Bibliotecii
Vezi toate Evenimentele