Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

„Pledoarie pentru carte și lectură într-o lume digitalizată”

de | nov. 30, 2023 | Prim-Plan

Săptămâna aceasta în cadrul proiectului: ”Pledoarie pentru carte și lectură într-o lume digitalizată”, proiect inițiat de Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Gorj, școli, licee și colegii din județul Gorj, doamnele bibliotecare: Roxana Ungureanu și Anca Ștefan au evidențiat elevilor de la Școala Gimnazială: ”George Uscătescu” Târgu-Cărbunești, Liceului Tehnologic Bârsești și Școala Gimnazială ”Alexadru Ștefulescu”, importanța lecturii în viața acestora prin prezentarea: ”Lectura, update la un nou stil de viață”

Pledoaria pentru carte a pornit de la prezentarea Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj, a secțiilor acesteia, a colecțiilor enciclopedice de carte, serviciile moderne oferite și i-a invitat pe tineri să viziteze biblioteca pentru a-și găsi cartea potrivită lor. Doamnele bibliotecare au reliefat rolul lecturii în ceea ce privește dezvoltarea sinelui personal al tinerilor, începând de la o călătorie exterioară spre una interioară, până la integrarea în viața lor a cunoștințelor dobândite în urma lecturării. Tinerii au fost îndrumați să privească lumea cărților ca un exercițiu al cunoașterii și al înțelegerii profunde. Prin urmare, descifrarea sensurilor și semnificațiilor cuvintelor din textele citite îi va conduce către o gândire critică, o descoperire a lumii în care trăiesc, vor ști astfel, să facă față provocărilor vieții.

Mulțumim domnilor directori ai școlilor și liceelor vizitate și tuturor cadrelor didactice care s-au implicat în bună desfășurare a activităților proiectului.

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut