Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

PREMIERE BOOKTRAILERE – ”CONECTEAZĂ-TE CU O CARTE!”- Ediția a IV-a

de | iun. 16, 2023 | Agenda culturală

Aseară, 15.06.2023, MansArta Bibliotecii Județene „Christian Tell” a devenit neîncăpătoare pentru cei 100 de elevi, profesori și părinți care au participat la premierea concursului de booktrailere: „Conectează-te cu o carte!” ediția a IV-a din cadrul proiectului educațional județean desfășurat  în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj.  În atmosferă a plutit veselia, entuziasmul, nerăbdarea și recunoștința tuturor pentru premiile obținute în urma participării și implicării în realizarea de booktrailere.

Juriul constituit din: doamna Otilia Giurcă – profesor inspector de limba și literatura română, doamna Isabela Șaramat – psiholog organizațional și doamna Gabriela Mladin – corespondent Europa FM și Antena 3 au felicitat tinerii câștigători pentru ingeniozitatea, creativitatea, autenticitatea și modul de îmbinare a tradiționalului cu digitalul astfel încât au reușit să transmită mesajul operei lecturate și să pună în valoare cartea ca mijloc de dezvoltare a imaginației, a empatiei și a talentului artistic.

La nivelul gimnazial mențiunile au fost obținute de: elevii Școlii Gimnaziale „Al.Ștefulescu” cu booktrailerul ”Ecaterina” coordonat de doamna profesoară de limba și literatura română Manta Gianina, elevii Școlii Gimnaziale Albeni cu booktrailerul: „Recreația Mare” coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Lungescu Ramona și de elevii Școlii Gimnaziale Turburea cu booktrailerul: „Vrem să vă dăruim câte o fereastră” coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Mitrache Emilia.

Premiul III a fost câștigat de elevii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială „Al. Ștefulescu”, coordonați de doamna profesoară de limba și literatura engleză Roșca Simona cu booktrailerul: „Minunea”.

Premiul II a fost câștigat de elevii clasei a VII-a ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Goanță Cristina  cu booktrailerul: „Anabelle”.

Premiul I a fost oferit elevilor de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Băloi Bianca cu booktrailerul: „Ursul și privighetoarea”.

La nivelul liceal mențiunile au fost obținute de: elevii Liceului cu Program Sportiv, coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Ionescu Irina cu booktrailerul: „Croitoresele de la Auschwitz”, de elevii Liceului Tehnologic „G-ral Constantin Șandru” Bâlta, coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Andreescu Liliana cu booktrailerul: „Domnișoara Christina” și de elevii Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”, coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Găvan Diana cu booktrailerul: ”La Țigănci”.

Premiul III a fost obținut de elevii clasei a X a ai Liceului de Artă „Constantin Brăiloiu”, coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Joița Alina cu booktrailerul: „Maitreyi”, de elevii clasei a IX a și a X a ai Liceului Energetic, coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Clipicioiu Gheorghița cu booktrailerul: ”Pelinul negru” și de eleva Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu”, Francesca Maria Laigner cu booktrailerul: ”Crima Perfectă”, coordonator d-na profesor de limba și literatura română Manciu Ionela.

Premiul II a fost obținut de: elevii clasei a X-a ai Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”, coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Chiliban Denisa cu booktrailerul: „Scufița Roșie” și de elevii clasei a IX-a de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru”, coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Mărgulescu Carmen cu booktrailerul: „Zece negri mititei”.

Premiul I a fost acordat elevilor de clasa a IX-a de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” coordonați de doamna profesoară de limba și literatura română Dițoiu Laura cu booktrailerul: ”Moara cu Noroc” și elevilor de la Colegiul Național „Spiru Haret” coordonați de doamna profesoară de Limba și literatura română Popescu Georgeta cu booktrailerul: „Hamlet”.

Felicităm și mulțumim inspectorilor școlari, celor 37 de cadre didactice și 195 de elevi implicați în proiectul educațional județean: „Conectează-te cu o carte!” ediția a IV-a și-i invităm să participe la edițiile următoare!

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut