Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Serile la Brădiceni – 2016

de | sept. 2, 2016 | Evenimentele bibliotecii

 

BUN0001 15

Atelierul Naţional de Poezie  Serile la Brădiceni, aflat anul acesta la cea de-a XX a ediţie este un efort de echipă, o îmbinare fericită de resurse provenite din societatea civilă şi din instituţiile publice de cultură ale judeţului Gorj. Principalul organizator  este Biblioteca Judeţeană Christian Tell Gorj care a preluat iniţiativa Fundaţiei Serile la Brădiceni şi a făcut, de-a lungul timpului, dintr-un eveniment local unul de anvergură naţională. Consiliul Judeţean Gorj s-a implicat în ultimii ani, nu doar ca finanţator al principalului organizator şi al partenerilor acestuia, ci ca un participant activ, care a dorit să contribuie la recunoaşterea valorilor culturale locale şi naţionale din domeniul literaturii. Parteneriatul pentru realizarea evenimentului este în mod fericit completat de contribuţia Centrului pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj, a Şcolii Populare de Artă, Târgu Jiu dar şi de implicarea comunităţii locale prin Consiliul Local şi Primăria din Peştişani.  

Conceput ca un prilej de dialog şi de schimb de idei între creatori şi exegeţi contemporani din domeniul poeziei, Atelierul îşi propune recunoaşterea poeţilor şi criticilor autentici cu scopul de a le pune în valoare opera, constituindu-se, în aclaşi timp, într-un prilej de încurajare a creaţiei tinerilor scriitori. În același timp,  evenimentul se constituie ca o acțiune de încurajare a expresiei creativității tinerilor  în cadrul unui atelier de scriere creativă ce va beneficia de experiența scriitorilor afirmați în mod direct și aplicat.

            Manifestarea se desfăşoară în intervalul 6-8 septembrie 2016 la Târgu-Jiu şi Brădiceni, com. Peştişani .

ORGANIZATORI: CONSILIUL JUDEŢEAN GORJ, BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ “CHRISTIAN TELL” GORJ, CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE GORJ, ŞCOALA POPULARĂ DE ARTĂ TÂRGU JIU, PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL PEŞTIŞANI

Parteneri: Asociația ARADOS, Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”

Sponsor: CASA DACILOR LIBERI, RÂNCA

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut