Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Târgul Regional de Știință și Tehnologie – CODE Kids FEST (R)EVOLUȚIE 2021

de | nov. 10, 2021 | Prim-Plan

Felicitări tuturor copiilor din cluburile CODE Kids pentru implicare, dăruire, emoții și prezentări de poveste! Câștigătorii acestei ediții a Târgului Regional de Științe și Tehnologie CODE Kids FEST (R)EVOLUȚIE sunt „All for one”, Fărcaș! Ne vedem cu ei la București, la CODE Kids FEST 2021 – Târgul Național de Știință și Tehnologie pentru Copii, ediția a II-a din 7-8 decembrie 2021. Felicitări și succes mai departe! Pe locul II s-au clasat entuziaștii coderi de la „Second Line Petrila” Felicitări! Locul III a revenit urmașilor lui Tudor Vladimirescu, „Kids for Future Vladimir” Felicitări! Mențiunile au mers către clubul „Smart Kids Club” din Țicleni și „Code Bags Sacu” Felicitări!

Cunoașteți starea aceea de bucurie, împlinire și mulțumire care se așterne după ce reușești să finalizezi un proiect pe care îl prețuiești foarte mult? Așa ne simțim noi, organizatorii, Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj și Fundația Progress, după ce s-a încheiat ediția 2021 a Târgului Regional de Științe și Tehnologie CODE Kids FEST (R)EVOLUȚIE!

Suntem împliniți, fiindcă nu am fost singuri. Am avut alături partenerii naționali, SIMPLON România , CODE Kids România. De asemenea, încă de la prima ediție a târgurilor de științe (2017), cei de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu au crezut în acest program și ne-au fost parteneri aici, la noi acasă. Iar anul acesta ne bucurăm fiindcă am reușit să ne împrietenim și cu parteneri noi, Logiscool Târgu Jiu.

Dar, de ce facem proiecte care împuternicesc copiii și tinerii să își construiască un destin în societatea digitală de astăzi? Pentru că ne pasă de comunitate și vrem să ne îndeplinim cât mai bine misiunea noastră de bibliotecari, aceea de a da celor care ne trec pragul informații, cunoștințe, abilități, competențe și o stare de bine, care le vor fi utile în viața profesională și personală, iar asta dă sens proiectelor noastre. Credem că asta a determinat pe sponsorul nostru, Softlead, să fie alături de micii coderi și anul acesta. Vă mulțumim, dragi parteneri și sponsori pentru oportunitățile pe care le creați acestor minunați copii!

Am avut cinci cluburi înscrise în competiție, care au fost evaluate de un juriu extraordinar și sperăm că s-au simțit bine și cu speranță pentru viitor, atunci când au văzut și au evaluat proiectele. Mulțumim pentru timpul acordat acestor copii minunați doamnei Alexandra Roată, manager partner Softlead, domnului Senator Ion-Cristinel Rujan, domnului Iulian Popescu, Secretar de Stat în Ministerul Cercetării, Inovației și Digitalizării, domnului Ovidiu Ana, director dezvoltare Fundația Progress, managerul Proiectului CODE Kids și domnului Daniel Covercă, inginer de sistem la Consiliul Județean – Gorj!

Startul l-a dat clubul „Code Bags SACU” de la Biblioteca comunală ”Timotei Popovici” Sacu, Caraș Severin. Coderii Florina Anton, Raul Dobre, Adriana Mărșăvină, Darius Verdeș, coordonați de dl. bibliotecar Viorel Eugen Spaiuc. Ei au prezentat proiectul „GEOLOCATION”. Ne-au decodificat codul Morse, clubul „Second Line Petrila” de la Biblioteca orășenească ”Gheorghe ITTU” Petrila, Hunedoara. Coderii Bogdan Teaha, Aicha Sophia Tirintică, Alexandru Cristian Cotoară, Raul Sfia Merei, coordonați de dna bibliotecar Oana Mihaela Bălănescu au prezentat proiectul „CODE DECODER”. Au continuat, cu proiectul „Monitorizarea energiei electrice”, coderii de la „All for one”: Rebeca Andreea Spiridon, Maria Steliana Marieta, Mariana Alexandra Radu, Ștefan Constantin Mădălin, Nicușor Adelin Popescu, Marian Denis Alexandru Buzdugă. Coordonator este dna bibliotecar Mihaela Nelina Miereanu de la Biblioteca publică Fărcaș, Dolj. Gazde bune, coderii din Gorj au încheiat suita de prezentări. Clubul veteran de la Biblioteca Vladimir, „Kids of Future Vladimir”, alcătuit din Alexandru Butică, Raul-Ionuț Mogoșanu și David Cinteză, coordonați de dna bibliotecar Anișoara Bocai, ne-au prezentat proiectul „Roboți cu Arduino”. Parafrazăm, o dată coder, totdeauna coder fidel clubului tău, ca să le mulțumim pentru cum i-au mentorat pe copiii din Valdimir, lui Carlos Catană (student la Politehnică) și lui Emilian Furnigea, alumni CODE Kids. Au încheiat seria prezentărilor coderii din clubul „Smart Kids Club” de la Biblioteca Oraseneasca Ticleni, Alin Nicușor Gîscă, Alexandra-Elena Iloiu, Crina Făină, Ștefania-Roberta Făină coordonați de dna bibliotecar Adriana Vârdarie cu proiectul „Semafor”. Credem că a fost dificil pentru juriu să puncteze proiectele!

Invitații noștri speciali la târg, ne-au arătat ce înseamnă pasiunea și perseverența, iar pentru asta le mulțumim! Alexandru-Vlad Pătrulescu, pe care îl cunoștem de când era în gimnaziu, ne-a prezentat dispozitivul care poate preveni bullying-ul pe care l-a creat și i-a adus premiul competiției de aplicații utile din în cadrul proiectului Erasmus plus „Robotics as a tool aganst bullying”, implementat de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. Coordonatorul proiectului, doamna profesor Teodora Dragotă și mentorul lui Alex, doamna profesor Gabriela Nodea l-au susținut în timpul prezentării. Noii noștri parteneri de la Logiscool Târgu Jiu ne-au prezentat aplicații realizate de elevii școlii, David Sbora, Marius Manțoc, Nicoleta Țipluică și Ștefan Vâlcea și au fost susținuți pe tot parcursul prezentării de dl. Răzvan Buză, Lead Instructor.

Am încheiat în forță, cu demonstrația extraordinarilor tineri de la „Colegiul Național Tudor Vladimirescu”, Tea-Borgs, clubul de robotică ce se menține în topul competițiilor, coordonat de dl. profesor Eugen Nodea și dl. Sorin-Mirel Stoian! Mulțumim pentru demonstrație și îi felicităm pentru Premiul Alianței Finaliste la „National Robotics Championship 2021 – BRD FIRST Tech Challenge Romania”, București, și calificarea la etapa internațională „FIRST Tech Challenge World Championship” din Detroit / Huston 2021 pe fantasticii Ioan-Bogdan Vasiloiu-Bololoi, Ionuț-Alexandru Barb, Mihai-Robert Damian, Theodor Vulpe, Radu Nicolae Tăerel, Ionuț-Dumitru-Adrian Găvănescu, Ioana-Miruna Popeangă, Maria-Elena Dănăiață, Silviana-Maria Mungiu-Pupăzan, Ioan-Daniel Tudorescu, Armand-Mirel Moalfă, Denis Covei, Iarina-Ioana Popa!

Sperăm că v-am făcut să trăiți emoțiile noastre, ale copiilor și tinerilor implicați! Un mare mulțumim tuturor și ne vedem la ediția 2022 a Târgului Regional de Științe și Tehnologie CODE Kids FEST!

 

Olimpia Bratu,

Manager Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj

 

#CODEKidsFEST #CODEKidsRo #rescriemviitorulcopiilor #ProgrameazăViitorulComunitățiiTale

CODE Kids Fundația Progress

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut