Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

ZIUA CULTURII NAȚIONALE – 171 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI MIHAI EMINESCU

de | ian. 15, 2021 | Agenda culturală

Ziua de 15 ianuarie a anului 2021, nu doar o dată pecetluită cu marca unui timp încărcat cu problemele epidemice, ci un moment de reîntoarcere către sufletul unei nații, cultura. Ziua culturii naționale, de ceva vreme oficializată, este doar o denumire a unei clipe din nesfârșitul univers al culturii române, la care se adaugă mereu alături de corifeii literaturii, artelor plastice si muzicii alți și alți și alți creatori ai acestor comori cu har și spirit românesc.

 

Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, a organizat (în condițiile prevăzute acum pentru acest gen de manifestări) o expoziție cu volume aflate în cadrul fondului de carte, care prezintă din punct de vedere editorial câteva tomuri cuprinzând creația eminesciană. De asemenea, s-a realizat și prezentat un film al expoziției completat cu imagini din Florești, comuna Țânțăreni, județul Gorj, de la Muzeul ”Mihai Eminescu” și din Parcul care poartă numele poetului, aflat în aceeași localitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De la ora 11, a acestei zile, pe internet s-a desfășurat o întâlnire între inițiatorii și moderatorii acestui eveniment Luiza Sandu, Cosmin Văcaru și Lucian Dobroiu, din partea Bibliotecii Județene și elevii clasei a 11-a, coordonată de doamna profesoară de Limbă și Literatură română, Ramona Mihaela Filip, de la Liceul Teologic ”Sf. Nicodim” Târgu-Jiu. Sub auspiciile titlului ”… Dor de Eminescu” s-au derulat online recitări din lirica eminesciană și prezentări din viața și creația Poetului Național.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut