Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI

de | mart. 21, 2017 | Evenimentele bibliotecii

   Biblioteca Județeană a inițiat o acțiune cu impact direct pentru cetățenii aflați în zona centrală a orașului. Creațiile a șapte poeți români au putut fi citite de trecători, în zonele de afișaj la sediul instituției.

Începând cu anul 1999, UNESCO a declarat ca ziua internațională a poeziei – 21 martie (echinocțiul de primăvară!)

Parafrazând, am putea spune și noi că din această zi se reintră în anotimpul poeziei – o dimensiune temporală a exprimării lirice, care nu are o dată anume de început și, cu siguranță, nu o să aibă sfârșire.

    Spunea Lucian Blaga: „actul poetic reprezintă modalitatea fundamentală de situare a eului în univers”, iar Edgar Allan Poe definea Poezia drept creație ritmică a frumuseții în cuvinte.
    Oricum, presupun că toți suntem de acord cu sentența lui Salvatore Quasimodo: ”Poezia este revelarea unui sentiment pe care autorul îl crede interior şi personal, dar pe care cititorul îl recunoaște ca fiind al său”.

   “Ziua mondială a poeziei este o ocazie de a ne onora poeții, de a reînvia tradițiile orale, cum ar fi recitalurile de poezie, de a promova lectura, scrierea și predarea poeziei, de a întări legătura dintre poezie și alte arte, cum ar fi teatru, dansul, muzica și pictura și de a facilita vizualizarea poeziei prin intermediul mass-mediei” (…), îndemnul directorului general al UNESCO, Irina Bokova. (sursa – Agerpres)

Ziua luminoasă a primăverii și poezie oferită de Biblioteca Județenă ”Christian Tell” Gorj au fost elementele definitorii ale sărbătoririi Poeziei. 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut