„CEA MAI FRUMOASĂ DINTRE RĂTĂCIRI ESTE CEA PRINTRE RÂNDURILE UNEI CĂRȚI”

SACRALITATEA ARTEI ȘI A ZÂMBETULUI DE COPIL
24 martie 2023
TEHNICI DE ÎNVĂȚARE
28 martie 2023

BOGDAN BOERU

„… o carte cu valențe multiple – istorică, spirituală, de aventură și ficțională – toate aceste elemente fiind foarte bine concertate într-un fir epic cursiv prin prezentarea succesivă a celor două planuri politice și religioase aflate în contradicție sau în dialog așa cum se va observa spre final, atunci când în fața supranaturalului oamenii fac front comun.” V.S.

„Te poți rătăci în propriul suflet, în propria minte, în iluziile altora, în canoane, în sânge și arme, iar dacă izbutești să te întorci, nu mai ești om întreg. Însă cea mai frumoasă dintre rătăciri este cea printre rândurile unei cărți. ”B.B.

„Citiți! Evadați prin lectură! Evadați prin orice formă de artă! Construiți-vă propriul Univers! Gândiți! E singura rețetă pentru a nu o lua razna sau pentru a nu regresa până la un stadiu subuman.” B.B.

 

MIHAELA ALBU

„Din ansamblul volumului se conturează – cred – o concepție asupra vieții, asupra timpului trăit, dar și o imagine a celor cu care am trăit alături.” M.A.

„Din cele 12 interviuri se desprinde imaginea intelectualului preocupat să dea strălucire atât propriei creații, cât și celor care nu o mai pot face, de a readuce în prim-planul editorial de astăzi ceea ce ieri, în exil, au creat cei despre care multe generații au fost forțate să nu afle nimic.”

Mihai Firică

 

DAN ANGHELESCU

… ar trebui plasat spre preavantgardism, cu o încărcătură de matură înţelepciune, sapienţială, cum i-a spus Vasile Andru.

 

………….

în mine/ chiar zborul/ e vinovat

el mă/ aruncă/ cu ţăndările frunţii/ în/ poveri

derizorii/ poveri… şi poveri…

şi eu rămân/ în

des mots trop secs qui ne gardent plus rien de ma substance

(Cămaşa de forţă a clipei)

Sari la conținut