„CEA MAI FRUMOASĂ DINTRE RĂTĂCIRI ESTE CEA PRINTRE RÂNDURILE UNEI CĂRȚI”
26 martie 2023
Simpozionul național: „AFORISMELE LUI BRÂNCUȘI – izvor al exprimării artistice”
28 martie 2023

La Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj s-a desfășurat vineri, 24.03.2023, activitatea denumită: ”Tehnici de învățare!”, activitate ce face parte din proiectul educațional: ”Cartea, specialistul și cunoașterea” inițiat de C.J.R.A.E. Gorj în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, coordonatori: Mădălina Istratie – documentarist, Irina Țucă – profesor consilier școlar, Ofelia Tulpan – profesor consilier școlar, Roxana Ungureanu – bibliotecar și Anca Ștefan – bibliotecar.

Invitați la această activitate au fost de această dată elevii clasei a VII-a A , îndrumați de doamna profesoară de matematică: Giorgi Victoria și elevii clasei a VIII-a B, îndrumați de doamna profesoară de limba și literatura română: Morie Neli Anamaria, din cadrul Școlii Gimnaziale ”Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu.

Workshop-ul organizat de doamnele profesor consilier școlar din cadrul CJRAE Gorj: Irina Medar și Ionela Iuliana Popescu, a avut ca scop însușirea unor tehnici eficiente de învățare prin intermediul unor instrumente specifice. Printr-un exercițiu interactiv în care elevii au identificat câteva motive legate de procesul de învățare, aceștia au înțeles că învățarea nu reprezintă neapărat o obligație ci mai degrabă un privilegiu, o șansă să-ți urmezi pasiunile și visurile în vederea construirii unui viitor cât mai bun. S-au prezentat tipurile de învățare (concentrat/difuz), metode de învățare, capcane ale învățării, iar la final elevii au fost antrenați în discuții referitoare la dificultățile pe care aceștia le întâmpină în procesul de învățare.

Sari la conținut