📚 Descoperă Comoara din Cărți – Etapa „Dumbrava minunată”📚
22 martie 2024
„Gestionarea emoțiilor – Reconectarea cu sinele interior”
26 martie 2024

         Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a desfășurat joi, 21.03.2024, în rândul elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Stănești, coordonați de doamnele profesoare: Apostoiu Denisa, Podaru Claudia și Filiș Cristina și de doamna director Andreea Măruță, activitatea „Lectura, update la un nou stil de viață”.

         Pledoaria pentru carte și lectură, oferită de doamnele bibliotecare Roxana Ungureanu și Anca Ștefan elevilor prezenți, a reliefat rolul lecturii în ceea ce privește dezvoltarea personală a elevilor, pornind de la o călătorie interioară spre una exterioară, până la integrarea în viața lor a cunoștințelor dobândite în urma lecturării.

         Elevii au fost sfătuiți să privească lectura ca pe un exercițiu al cunoașterii și al înțelegerii profunde, să descopere lumea în care trăiesc și modalitatea prin care să facă față provocărilor vieții, prin descifrarea sensurilor și semnificațiilor cuvintelor din textele citite. Lectura joacă un rol important în dezvoltarea tinerilor și este esențial ca aceasta să fie percepută ca un instrument excelent de învățare, prin intermediul căruia ne putem îmbogăți cunoștințele din toate domeniile de activitate, devenind astfel, cea mai bună versiune a noastră.

         Și cum orice vizită se întoarce, elevii au spus că vor veni la bibliotecă cât de curând, ei înțelegând că prin intermediul cărților pot învăța să-și exprime propriile gânduri și că acestea le oferă informații prețioase pentru educația lor, pe tot parcursul vieții.

         Activitatea interactivă desfășurată cu elevii de la Școala Gimnazială Stănești face parte din proiectul educațional județean „Pledoarie pentru carte și lectură într-o lume digitalizată”, coordonat de doamnele: Roxana Ungureanu și Anca Ștefan din partea Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, în colaborare cu domnul director Ion Ișfan și  doamna Alina Firan, coordonator bibliotecari școlari din partea Casei Corpului Didactic Gorj.

Sari la conținut