ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FRANCOFONIEI – 31 de ani de la aderarea României la Francofonia instituțională
20 martie 2024
📚 Descoperă Comoara din Cărți – Etapa „Dumbrava minunată”📚
22 martie 2024

Ziua Internațională a Fericirii a fost marcată miercuri, 20 martie 2024, la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj prin activitatea ”La întâlnire cu consilierii școlari”, organizată de consilierii școlari de la CJRAE Gorj: Sonia Gorun, Ciobanu Anamaria, Dochin Meda, Gruescu Anda și Vâlcea Gabriela și de doamna profesoară Cornoiu Carmen din partea Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu. Activitatea a fost moderată de doamna profesor consilier școlar Sonia Gorun și s-a desfășurat cu elevii claselor a VII-a, a VIII-a și a V-a de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărescu” Târgu Jiu, Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu Jiu și Liceul Teologic Târgu Jiu. Aceasta a avut ca scop conștientizarea rolului fericirii în viața tinerilor.

Întâlnirea a debutat cu un exercițiu de intercunoaștere ”Identități greșite”, cu rol de spargere a gheții. S-au purtat discuții libere despre semnificația și rolul Zilei Internaționale a Fericirii stabilită la nivel mondial, anul acesta cu tema: ”Mai fericiți împreună”. Prin exercițiul ”Când nu suntem fericiți…” elevii au fost provocați să identifice posibile soluții la care pot apela în situațiile în care experimentează sentimente negative (tristețe, dezamăgire, supărare, furie) cu scopul influențării în sens pozitiv a stării de bine.

La activitate au fost prezenți și doamna manager al Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, Maria Luiza Sandu, domnul Viorel Surdoiu, redactor și doamnele bibliotecare Roxana Ungureanu și Anca Ștefan. Doamna manager și-a exprimat bucuria referitor la prezența elevilor la bibliotecă, i-a invitat pe aceștia să participe în continuare la activitățile cultural-educative organizate de Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj și i-a îndemnat să fie mereu fericiți.

În cadrul activității a existat și o rubrică ”Elevii întreabă, consilierii răspund” care a constat într-o sesiune de întrebări ale elevilor adresate profesorilor consilieri școlari prezenți la activitate. Astfel, elevii au dorit să afle informații despre specificul profesiei de consilier școlar, fuga de acasă a copiilor, bullying etc. Vizionarea unui video ”Gânduri de bine”, care reprezintă o scrisoare deschisă către elevi realizată de doamna profesor consilier școlar Sonia Gorun, a avut rolul de a conștientiza elevii cu privire la necesitatea apelării la sprijinul unui adult, în situații de risc, abuz emoțional sau fizic.

Feedback-ul oferit de elevi la finalul activității a fost unul pozitiv, aceștia au considerat activitatea ca fiind utilă deoarece au aflat despre existența unei zile prin care se sărbătorește fericirea, au învățat despre importanța comunicării autentice cu ceilalți, a petrecerii unui timp de calitate cu apropiații și despre importanța dezvoltării abilității sociale de a cere ajutor atunci când au nevoie, inclusiv sprijin specializat.

Sari la conținut